Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Кликните за увећање
Cela vest
Прва седница Тима за борбу против трговине људима града Крагујевца

Тим за борбу против трговине људима у локалној самоуправи, основан је са циљем реализације активности и мера са највећим степеном приватности и заштите најугроженијих жена, деце и младих.

У складу са Националном стратегијом, локалне самоуправе убудуће имаће законску обавезу да раде на сузбијању овог криминалног дела које представља глобални проблем у свету.

Трговина људима као облик модерног ропства је злоупотреба људских бића и повреда њихових основних права ради стицања матерјалне користи.

Ова криминална радња најчешће подразумева сексуално искоришћавање, радну експлоатацију, принудни брак, лажно усвајање деце, принудно просјачење, коришћење људи у оружаним сукобима, трговину органима.

Жртве су особе оба пола различитог профила и узраста, увучене у ланац трговине људима.

Национални савет је кроз Локални акциони план издвојио две и по хиљаде долара за финансирање пропагандног материјала који ће бити штампан под слоганом „Србија против трговине људима, Србија земља слободних људи“.

У промоцији и активностима учествоваће представници медицинских установа, Школске и Полицијске управе, Више јавно тужилаштво.

Пројектом ће кординирати ресор за здравствену и социјалну политику града Крагујевца.

Испред Дома здравља Крагујевац састанку је присусутвовла социјална радница Наташа Божовић.
Кликните за увећање
Cela vest
Обележен 1. децембар - Светски дан борбе против АИДС-а
Дом здравља Крагујевац као стални партнер Омладини Јазас-а Крагујевац узео је активно учешће у обележавању Светског дана борбе против сидe. Светски дан борбе против ХИВ/АИДС ове године се одржава под слоганом “Друштво доприноси напретку”.
У оквиру ове кампање организоване су бројне активности у којима је Дом здравља имао значајну улогу.
Активности везане за тестирање и саветовање спроведене су у студентском дому "Вита Јањић" 26. и 27. новембра.
На конференцији за медије одржаној у Институту за јавно здравље најављене су активности везане за 01.децембар.
Учесник на конференцији испред Дома здравља била је вмс Ана Трифуновић, главна сестра одељења за здравствену заштиту студената.
01.децембра испред Тржног центра "Крагујевац Плаза" одржано је тестирање брзим тестовима на ХИВ у мобилној медицинској јединици. Тестирање на ХИВ је анонимно и бесплатно. Ради се анализа крви из прста и резултати стижу за 15 минута. Испред Дома здравља тестове је радила вмс Љиљана Диздаревић.
На штанду у самом ТЦ "Плаза" дељен је здравствено едукативни материјал, а заинтересовани су могли да добију и савете везано за ХИВ инфекцију. Манифестацију је посетила и др Нада Миловановић, помоћница директора Дома здравља Крагујевац.Кликните за увећање
Cela vest
Дому здравља Крагујевац уручен уговор о грантовима за унапређење квалитета
У амфитеатру Ургентног центра Клиничког центра Србије у Београду, дана 29.11.2019. године одржан је скуп на коме су свечано уручени уговори о гранту за унапређење квалитета примарне здравствене заштите. Скуп је поздравио Министар здравља асс др Златибор Лончар и поделио уговоре представницима здравствених установа које су добиле средства.
Министарство здравља покренуло је спровођење програма грантова за унапређење примарне здравствене заштите, у оквиру пројекта „Други пројекат развоја здравства Србије“ и „Додатно финансирање за Други пројекат развоја здравства Србије“. 
Дом здравља Крагујевац добио је уговор за реализацију пројекта под називом "Унапређење превенција кардиоваскуларних болести на територији града Крагујевца". Уговор је уручен директору Дома здравља др Василију Антићу.Кликните за увећање
Cela vest
Предавање Саветовалишта за младе у Удружењу "Стабло"
15.новембра 2019. Саветовалиште за младе Дома здравља Крагујевац одржало је предавање у Удружењу ромско-српског пријатељства "Стабло". Предавање је одржала др Мирјана Илић. начелница Службе за здравствену заштиту школске деце и Координатор Саветовалишта за младе. Теме предавања биле су Заштита репродуктивног здравља младих, Превенција полно преносивих болести, Непланиране трудноће са ризиком за здравље младих девојака без обзира на исход трудноће, Превенција ризничних облика понашања, Штетност употребе психоактивних супстанци.Присутни су упознати са начином рада Саветовалишта за младе, као најбољим местом где се треба обратити за помоћ и одговоре на питања о здрављу младих.Кликните за увећање
Cela vest
Дом здравља Крагујевац добитник је захвалнице Клинике за психијатрију
Клиника за психијатрију Клиничког центра Крагујевац организовала је, поводом 60 година постојања, први Симпозијум под називом “Терапорезистенција у психијатрији”.
Симпозијум је отворен  Свечаном академијом у Књажевско-српском театру. Том приликом  додељене су награде, у виду златних кључева и захвалница појединцима и институцијама.
Дом здравља Крагујевац добитник је Захвалнице за изузетан допринос дугогодишњој успешној сарадњи и указаном поверењу, која је уручена директору др Василију Антићу.
Стручна предавања одржана су у хотелу Крагујевац, а међу предавачима били су водећи стучњаци из ове области.Приказано 1 - 5 од 105 вести | Страна 1 од укупно 21
 

Arhiva 2018. godina
Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina

Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће