Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Кликните за увећање
Cela vest
РАДНО ВРЕМЕ ДОМА ЗДРАВЉА ЗА СРЕТЕЊЕ
Поводом Дана државности Србије, Сретења, обавештавамо Вас да су  субота, недеља и понедељак  15. 16. и 17. фебруар 2020. године нерадни дани у складу са  Законом о државним и другим празницима у Републици Србији.
 
Дежурство се организује по већ утврђеном распореду:

 Служба опште медицине:
Здравствена станица бр.4 у ул. Светозара Марковића
Субота и понедељак Од 07,00 до 20,00 часова, недеља од 07,00 до 19,00 часова
Здравствена амбуланта Страгари од 07,00 до 12,00 часова у амбуланти,
од 12,00 до 14,20 часова на терену - свих дана

Служба за здравствену заштиту школске деце
У централном пункту у ул. Светозара Марковића бр. 23
Субота и понедељак Од 07,00 до 20,00 часова, недеља од 07,00 до 19,00 часова

Служба за здравствену заштиту предшколске деце
У централном пункту у кругу КЦ Крагујевац, ул. Змај Јовина бб.
         Субота и понедељак Од 07,00 до 20,00 часова, недеља од 07,00 до 19,00 часова

Служба кућног лечења
Здравствена станица бр.2 у ул. Ратинчева бр.2
Субота и понедељак Од 07,00 до 20,00 часова, недеља од 07,00 до 19,00 часова

Служба поливалентне патронаже
Субота Од 07,00 до 14,20 часова,
Телефонско саветовалиште „ Деца Србије“  од  07,00 до 14,20 часова
Понедељак од 07.00 до 20.00 часова
Недељом – не радиКликните за увећање
Cela vest
Превентивни прегледи у вртићу Јабука
Тим Превентивног центра Дома здравља Крагујевац 04. фебруара посетио је вртић "Јабука" и спровео акцију превентивних прегледа за запослене. Том приликом запослени су могли да измере капиларну вредност шећера у крви, ураде антропометриска мерења и обаве разговоре о значају превентивних прегледа. Нарочит акценат стављен је на превенцију рака, јер се 04. фебруара обележава Светски дан борбе против рака. Са запосленима о здравим стиловима живота, са акцентом на значај правилне исхране разговоре је водила нутрициониста Дома здравља Крагујевац.Кликните за увећање
Cela vest
31. јануар - Национални дан без дуванског дима
31. јануара, у  "Делта парку" одржана је заједничка јавна манифестација посвећена Националном дану без дуванског дима, у организацији Института за јавно здравље Крагујевац. Поред Дома здравља Крагујевац акцију су подржали и остали партнери локалне заједнице. Дом здравља Крагујевац је своје активности усмерио на здравствено васпитни рад, дајући савете и делећи флајере посвећене овој тематици. Заинтересовани грађани могли су да ураде мерење шећера из капиларне крви, као и да добију савете о прaвилној исхрани. Представници Дома здравља Крагујевац  били су из Службе поливалантне патронаже и Превентивног центра.Кликните за увећање
Cela vest
“Живот без дувана – за бољу будућност нових генерација“
“Живот без дувана – за бољу будућност нових генерација“ слоган је овогодишњег  Националног дана без дуванског дима који се обележава 31. јануара, а у Крагујевцу ће тим поводм  бити организоване активности у вртићу “Наша радост” и “Делта парку”. 
Програм обележавања Националног дана без дуванског дима, 31. јануара, најављен је на конфренцији за медије у Свечаном салону Градске управе. Циљ обележавања је да се упозори јавност на штетне ефекте употребе дувана, као и излагања дуванском диму, нарочито по здравље деце и младих. Са скупа је поручено да је у Србији регистровано 2,8 милиона корисника цигарета, свака трећа жена, сваки други мушкарац и сваки трећи тинејџер.

У Градској управи су о штетности дувана говорили представници Института за јавно здравље, Дома здравља, Завода за здравствену заштиту радника, Завода за стоматологију, Црвеног крста, као и представници предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“. Ииспред Дома здравља Крагујевац говорила је др Весна Ранђеловић, начелница Службе за здравствену заштиту одраслих.

Из Института за јавно здравље поручили су да су први пут у сусрет Националном дану без дуванског дима још у октобру кренули са организацијом предавања по основним и средњим школама, а циљна група су ученици петог и седмог разреда. Додају и да ће са организацијом ових предавањима наставити до Светског дана без дувана који се обележава 31. маја.Кликните за увећање
Cela vest
Посета Тима за подршку имплементације и евиденције показатеља подршке дојењу
24. јануара 2020. Дом здравља Крагујевац посетио је Тим за подршку имплемнтације и евиденције показатеља подршке дојењу. Тим састављен од др Љиљане Станковић, Славице Ђорђевић, др Олге Станојловић и мр.сц мед Весне Хорозовић обавио је разговоре са менаџментом Дома здравља као и Тимом за спровођење програма Дома здравља Крагујевац.
Дефинисани су кораци у спровођењу програма подршке дојењу, а стављен је и акценат на значај исправног евидентирања кроз информациони систем. Да би се утицало на промену свести становништва, будућих мајки, и да би се истакао здравствени значај природне исхране неопходно је да све карике здравственог система активно учествују у Програму подршке дојењу.
Дом здравља Крагујевац је регионални центар за примену Програма подршке, па је и одговоран за примену програма на територији четвртине наше земље. Великим ентузијазмом запосленних који су укључени у Програм подршке дојењу очекују се позитивни резултати и много већи број мајки које своју децу хране природним путем.Приказано 1 - 5 од 8 вести | Страна 1 од укупно 2

< Previous 12 Next >
 

Arhiva 2019. godina
Arhiva 2018. godina
Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina
Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће