Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
Теренска вежба “Србија 2018“

Дом здравља Крагујевац активно је учествовао у вежби „Србија 2018“ одржаној у периоду од 09.-11. октобра 2018.године. Вежба је реализована кроз сарадњу Евроатланског центра за координацију активности одзива у случају катастрофа при НАТО  (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre -EADRCC) и Министарства унутрашњих послова Србије. Вежба у којој је учествовало око 2000 људи из скоро 40 земаља, као и неколико интернационалних организација попут ЕU и Црвеног крста, одржана је на неколико локација.

Три екипе Дома здравља Крагујевац, у свакој по лекар, техничар и возач, распоређене су на пункт у Аранђеловцу, те су као једине медицинске екипе успешно збрињавале и организовале транспорт повређених у природним катастрофама до пољске НАТО болнице. Током три дана, колико је трајала вежба, медицинске екипе крагујевачког Дома здравља, збринуле су преко 90 пацијената, повређених у различитим симулираним ванредним ситуацијама, природним катастрофама, хемијско-биолошким акцидентима, земљотресима, као и удесима са више повређених.

Циљ одржавања вежбе био је побољшање компатибилности у међународним операцијама у случају катастрофе, као и тестирање вештина екипа које би прве изашле на терен у случају ванредне ситуације, у чему су се екипе Дома здравља Крагујевац одлично показале.

Екипе које су биле испред Дома здравља Крагујевац чинили су: др Радмила Обрадовић, прим др Наташа Протулипац, др Александра Безаревић, вмс Сања Николић Панић, мс Данијела Витковић, мт Малиша Милошевић и возачи Дејан Марковић, Бранко Матић и Ненад Савковић. Подршка екипама на терену биле су Координатор активности на терену др Нада Миловановић и лице за комуникацију у Локалном штабу вежбе Прим. др Славица Лончар. 

Целу вежбу за случај реалних повреда обезбеђивала је и једна екипа Завода за хитну медицинску помоћ Крагујевац, којој се Дом здравља овом приликом посебно захваљује, као и Управи за ванредне ситуације МУП-a Крагујевца.
Кликните за увећање
Cela vest
Таблети за Службу поливалентне патронаже

У оквиру програма сарадње УНИЦЕФ-а, Министарства здравља и Градског завода за јавно здравље Београд, и уз финансијску подршку компанија Нордеус и ГлаxоСмитхКлине (ГСК), у Секретаријату за здравство Управе Града Београда додељено 85 таблета за службе поливалентне патронаже из 25 домова здравља у Србији. Таблети ће патронажним сестрама олакшати коришћење препоручених инструмената за рад са породицама, једноставније прикупљање, праћење и обраду података са терена, као и већу доступност едукативно-информативних материјала за рад са породицом.
У претходним годинама патрнажне сестре из 25 домова здравља прошле су обуку усклађену са савременим знањима и праксама о развоју детета у првих 1,000 дана, како би унапредиле рад са породицама и пружиле им што бољу подршку за успешно родитељство током овог изузетног значајног периода за развој мозга и подстицање свеукупног развоја и учења.
Коришћење таблета у свакодневном раду патронажних сестара осавремениће њихов рад и пружити им додатне могућности и за едукацију родитеља и за ефикасније документовање и праћење постигнућа свог рада у породици.
Служба поливалентне патронаже Дома здравља Крагујевац добила је пет нових таблета, а потписивању уговора и преузимању опреме присуствовали су заменица директора Дома здравља Прим. др Славица Лончар и патронажне сестре вмс Славица Николић и вмс Данијела Стојадиновић.
Кликните за увећање
Cela vest
Сећање на хуманост др Елизабет Рос
Полагањем венаца крај споменика докторке Елизабет Рос и чланица британске санитетске мисије Мејбл Дирмер и Лорне Ферис и служењем помена Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована уз  свештенство шумадијске епархије, на Варошком гробљу обележена је 104. годишњица смрти храбрих жена из Велике Британије које су бринуле о рањеним српским војницима у Првом светском рату.
Крај споменика венце су положили амбасадор Велике Британије, амбасадорка  Аустралије, представници амбасаде Канаде, Министарства за рад, запошљавање, борачка и и социјална питања, Војске Србије, Црвеног крста Србије, Градске организације Црвеног крста, Клиничког центра Крагујевац, Српског лекарског друштва, Универзитета, Теренске јединице "Др Елизабет Рос", Средње медицинске школе.
У име Дома здравља Крагујевца венац су крај споменика британских хероина положили др Нада Миловановић, помоћница директора за медицинску делатност и вмс Милијана Радојевић, главна сестра Службе за здравствену заштиту одраслих.Кликните за увећање
Cela vest
Активности Превентивног центра
Тим превентивног центра Дома здравља Крагујевац наставио је активности  поводом обележавања месеца борбе против рака па је организована још једна акција у Предшколској установи, овога пута  у обданишту „Црвенкапа“. Том приликом запослени у обданишту имали су могућност да одраде  мерење нивоа шећера у крви, одређивање БМИ, мерење крвног притиска, скрининг за дијабетес, упитник за исхрану. Подељен је и здравствено едукативни  материјал.
Све активности организују се у циљу подизања свести људи о превенцији, уз здрав стил живота. Важно је да грађани редовно одлазе код изабраног лекара на превентивне (систематске) прегледе, као и да се одазивају на националне скрининг прегледе на одређене болести који се организују у Дому здравља Крагујевац.Кликните за увећање
Cela vest
РАДНО ВРЕМЕ ЗА ДАНЕ ПРАЗНИКА
Поводом Дана државности Србије, Сретења, обавештавамо Вас да су петак и субота  15. и 16. фебруар 2019. године нерадни дани у складу са  Законом о државним и другим празницима у Републици Србији.
 
Дежурство се организује по већ утврђеном распореду:
 
Служба опште медицине:
Здравствена станица бр.4 у ул. Светозара Марковића
Од 07,00 до 20,00 часова
Здравствена амбуланта Страгари од 07,00 до 12,00 часова у амбуланти,
од 12,00 до 14,20 часова на терену
Служба за здравствену заштиту школске деце
                У централном пункту у ул. Светозара Марковића бр. 23
од  07,00 до 20,00 часова

Служба за здравствену заштиту предшколске деце
У централном пункту у кругу КЦ Крагујевац, ул. Змај Јовина бб.
од  07,00 до 20,00 часова

Служба кућног лечења
     Здравствена станица бр.2 у ул. Ратинчева бр.2
          од  07,00 до 20,00 часова

Служба поливалентне патронаже
од  07,00 до 14,20 часова
Телефонско саветовалиште „ Деца Србије“  од  07,00 до 20,00 часова
 Приказано 1 - 5 од 13 вести | Страна 1 од укупно 3

< Previous 123 Next >
 

Arhiva 2018. godina
Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina

Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће