Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
Сећање на хуманост др Елизабет Рос
Полагањем венаца крај споменика докторке Елизабет Рос и чланица британске санитетске мисије Мејбл Дирмер и Лорне Ферис и служењем помена Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована уз  свештенство шумадијске епархије, на Варошком гробљу обележена је 104. годишњица смрти храбрих жена из Велике Британије које су бринуле о рањеним српским војницима у Првом светском рату.
Крај споменика венце су положили амбасадор Велике Британије, амбасадорка  Аустралије, представници амбасаде Канаде, Министарства за рад, запошљавање, борачка и и социјална питања, Војске Србије, Црвеног крста Србије, Градске организације Црвеног крста, Клиничког центра Крагујевац, Српског лекарског друштва, Универзитета, Теренске јединице "Др Елизабет Рос", Средње медицинске школе.
У име Дома здравља Крагујевца венац су крај споменика британских хероина положили др Нада Миловановић, помоћница директора за медицинску делатност и вмс Милијана Радојевић, главна сестра Службе за здравствену заштиту одраслих.Кликните за увећање
Cela vest
Активности Превентивног центра
Тим превентивног центра Дома здравља Крагујевац наставио је активности  поводом обележавања дана борбе против рака па је организована још једна акција у Предшколској установи, овога пута  у обданишту „Црвенкапа“. Том приликом запослени у обданишту имали су прилику да одраде  мерење нивоа шећера у крви, одређивање БМИ, мерење крвног притиска, скрининг за дијабетес, упитник за исхрану. Подељен је и здравствено едукативни  материјал. Све активности организују се у циљу подизања свести људи о превенцији уз здрав стил живота и редовне превентивне прегледе.Кликните за увећање
Cela vest
РАДНО ВРЕМЕ ЗА ДАНЕ ПРАЗНИКА
Поводом Дана државности Србије, Сретења, обавештавамо Вас да су петак и субота  15. и 16. фебруар 2019. године нерадни дани у складу са  Законом о државним и другим празницима у Републици Србији.
 
Дежурство се организује по већ утврђеном распореду:
 
Служба опште медицине:
Здравствена станица бр.4 у ул. Светозара Марковића
Од 07,00 до 20,00 часова
Здравствена амбуланта Страгари од 07,00 до 12,00 часова у амбуланти,
од 12,00 до 14,20 часова на терену
Служба за здравствену заштиту школске деце
                У централном пункту у ул. Светозара Марковића бр. 23
од  07,00 до 20,00 часова

Служба за здравствену заштиту предшколске деце
У централном пункту у кругу КЦ Крагујевац, ул. Змај Јовина бб.
од  07,00 до 20,00 часова

Служба кућног лечења
     Здравствена станица бр.2 у ул. Ратинчева бр.2
          од  07,00 до 20,00 часова

Служба поливалентне патронаже
од  07,00 до 14,20 часова
Телефонско саветовалиште „ Деца Србије“  од  07,00 до 20,00 часова
 Кликните за увећање
Cela vest
Светски дан борбе против рака

У оквиру Календара здравља 4. фебруар се у свету и код нас обележава као Светски дан борбе против рака.
Тренутно, 8,2 милиона људи умире од рака широм света сваке године, од чега 4 милиона људи умре прерано (старости од 30 до 69 година). Сваке године у Србији се дијагностикује око 36.000 нових случајева рака и више од 20.000 особа умре од малигних болести. Током последње деценије оболевање од рака у Србији порасло је. Мушкарци у нашој средини највише оболевају од рака плућа, дебелог црева, простате, мокраћне бешике и желудца. Код жена малигни процес се најчешће локализује на дојци, дебелом цреву, плућима, грлићу материце, телу материце и панкреасу.
Као што рак утиче на све на различите начине тако и сви људи имају моћ да предузму различите активности како би се смањио утицај који рак има на појединце, породице и заједнице.
Тим превентивног центра Дома здравља Крагујевац поводом тог дана организовао је акцију у обданишту „Лептирић“ одређивања нивоа шећера у крви, одређивање БМИ, мерење крвног притиска, скрининг за дијабетес, упитник за исхрану. Појачан је рад кроз ординацију изабраних лекара, гинеколога и патронажних сестара, дељење едукативно промотивног материјала. Ове активности организују се у циљу подизања свести људи о превенцији као леку, како би на време почели да бринемо о свом здрављу, уз здрав стил живота и редовне превентивне прегледе.
Кликните за увећање
Cela vest
31. јануар - Национални дан без дуванског дима

У Тржници на Аеродрому одржана је заједничка јавна манифестација посвећена Националном дану без дуванског дима, под покровитељством Института за јавно здравље Крагујевац. Поред Дома здравља Крагујевац акцију су подржали и остали партнери локалне заједнице. Дом здравља Крагујевац је своје активности усмерио на здравствено васпитни рад, дајући савете и делећи флајере посвећене овој тематици. Заинтересовани грађани могли су да ураде мерење шећера из капиларне крви и скрининг тестове на Дијабетес тип 2. Представници Дома здравља Крагујевац  били су из Службе поливалантне патронаже и Превентивног центра, а манифестацију је посетила и помоћница директора за медицинске делатности др Нада Миловановић.
Приказано 1 - 5 од 11 вести | Страна 1 од укупно 3

< Previous 123 Next >
 

Arhiva 2018. godina
Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina

Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће