Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Кампања за хигијену руку

Кампања за хигијену руку

Болничке инфекције (нозокомијалне, интрахоспиталне инфекције, инфекције удружене са здравственом негом) представљају велики јавноздравствени проблем, јер продужавају хоспитализацију пацијената, доводе до компликација основне болести што може да повећа морталитет пацијената, а све то резултира повећаним трошковима лечења. Сваки пацијент примљен у болницу је у ризику да добије болничку инфекцију. Оне су значајна компликација лечења у здравственим установама и значајан здравствени проблем у развијеним земљама, а још већи у онима у развоју, односно у земљама са смањеним ресурсима, где надзор није, или је тек недавно успостављен.

У оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије”, Министарство здравља Републике Србије је у сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, мрежом института и завода за јавно здравље и Републичком стручном комисијом за надзор над болничким инфекцијама покренуло Кампању за хигијену руку 2019. са циљем даљег сузбијања и превенције болничких инфекција.

Промотивни материјал Кампање за хигијену руку, поред постера који су дистрибуирани здравственим установама, обухвата и три филма Светске здравствене организације:

Здраствена заштита без инфекција које се могу избећи

Како прати руке сапуном и водом

Како обавити хигијену руку средством на бази алкохола


Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће