Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

ОДЕЉЕЊЕ СПОРТСКЕ МЕДИЦИНЕ

Linkovi » Ванстандардне услуге » ОДЕЉЕЊЕ СПОРТСКЕ МЕДИЦИНЕ

Шеф: др Страхиња Митровић
Адреса: Здравствена станица бр.2 (Палилуле), ул. Ратинчева бр.2
Тел. 034/ 325-000
РАДНО ВРЕМЕ
07.00 - 15.00 радним даном

ДЕЛАТНОСТ
Пружа здравствену заштиту спортиста свих узраста, свих спортских грана (аматери и професионалци), учесницима у физичком васпитању и спортским рекреативцима.

Тимови
др Страхиња Митровић, спец.спортске медицине- мс Томовић Наташа
др Душан Буђевац, спец.спортске медицине - мт Милошевић Зоран

УСЛУГЕ
Специјалистичко- консултативни преглед (функционална тестирања, планирање исхране, опоравак, спортске повреде и болести спортиста и особа које се баве физичком активношћу...)
Претходни, периодични и циљани предтакмичарски прегледи

НАЧИН КОРИШЋЕЊА УСЛУГА
Предтакмичарски прегледи се обавезно заказују;
Преглед спортиста професионалаца - 800,00 динара;
Преглед спортиста аматера -  500,00 динара;
 
За услуге није потребан упут
 
ПОВОЉНИ ЗДРАВСТВЕНИ ЕФЕКТИ ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ
Спортска медицина све више се бави физичком активношћу као средству за очување и унапређење здравља. Зато се са оправдањем очекује да ће Спортска медицина бити „медицина 21. века“.
Цитат из „Деклерације о заједничким ставовима везаним за политику јавног здравља Међународног удружења за спортску медицину (ФИМС) и Светске здравствене организације (WHO):

Данас постоје енормни губици људског потенцијала који се могу приписати физичкој неактивности. Резултати екстензивних истраживачих програма довели су до закључка да физичка активност доприноси дуговечности и да у најширем обиму штити организам од ајважнијих хроничних незаразних обољења као што су: коронарна болест, хипертензија, мождани удар, инсулиннезависни дијабетес, остеопороза и карцином колона....

Одговарајућа физичка активност је у свим старосним добима неопходна за одржавање физиолошког „фитнеса“ тј. психофизичког капацитета који омогућава да се свакодневно кретање и физички напори обављају без претереног замора или неугодности, за регулисање телесне масе и избегавање гојазности, за оптимално одржавање високог нивоа физиолошких процеса, укључујући метаболизам масти и угљених хидрата и одржавање одбранбених способности организма против инфекција. Људи функционишу, осећају се и изгледају боље када воде активан живот, а ниво њихове анксиозности и депресије може бити смањен. Код старихих особа ограничена покретљивост и губљење самосталности веома су распрострањени,  с тим у вези, многи подаци указују на значај редовне физичке активности у превенцији и ублажавању ове неспособности.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће