Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
08 - 18ч

Недељом
(дежурни објекти)
08 – 18ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
Акцијa "Дан Отворених врата“ у огранку Бресница

Дом здравља Крагујевац је и ове последње недење у месецу организовао превентивне прегледе за своје суграђане и оне без здравстене картице односно здравственог осигурања, у  акцији Дан отворених врата.

После огранка  на Аеродрому и огранка Станово, 26.марта организована је акција и у огранку Бресница.

Сви заинтересовани грађани, овог пута њих 26, могли су да без заказивања термина одраде превентивне прегледе: мерење телесне тежине, висине, мерење гликемије, попуњавање упитника за скрининг прегледе, општи прегледи лекара опште мединице, као и ултразвучне прегледе абдомена.

Дом здравља Крагујевац и овом приликом позива суграђане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.
Кликните за увећање
Cela vest
Светски дан особа са Дауновим синдромом

Поводом Светског дана особа са Дауновим синдромом, који се обележава 21. марта, у Позоришту за децу и младе одржано је Донаторско вече у организацији удружења Егал и Даун из Крагујевца.

Манифестација има за циљ развијање толеранције, подршку различитости и представљање могућности особа са Дауновим синдромом, којима је на 21 хромозому застала интелектуална способност, али зато имају више емоција, емпатије и радости у односу остале људе.

Донаторско вече организовано је како би се скренула пажња на живот особа са Дауновим синдромом и њихових породица.

Идеју промовисања особа са Дауновим сиднромом реализовала је за ову прилику Татјана Спасић, тренер животних вештина и окупациони терапеут у едукацији, запослена у Дому здравља Крагујевац, који као институција има
велику улогу у побољшању квалитета социјалног живота особа са Дауновим синдромом.
Кликните за увећање
Cela vest
Стручни скуп Удружења патронажних сестара "Школа дојења"

У организацији Удружења патронажних сестара одржан је Стручни скуп "Школа дојења" који је окупио око 100 патронажних сестара из свих крајева Србије.

У препуној сали хотела Крагујевац патронажне сестре су интерактивно учествовале у данашњем раду.

Умрежавање патронажних сестара је битно јер морамо све говорити истим језиком, и морамо све слати исте поруке породицама са којима радимо.
Кликните за увећање
Cela vest
Велики одзив мештана села Ресник на прегледе лекара

Дом здравља Крагујевац као носилац примарне здравствене заштите, у сарадњи са локалном самоуправом, организовала је превентивне здравствене прегледе за мештане села Ресник. Прегледе су обављали лекари Универзитетског клиничког центра, Завода за збрињавање одраслих Мале пчелице и Дома здравља Крагујевац.

Мештани села Ресник имали су прилику да у својој амбуланти поред прегледа лекара опште праксе, обаве ЕКГ, ултразвучни,  и очни преглед, као и скрининг прегледе, а велико интересовање мештана за лекарским прегледима потврдило је значај ове акције. 

Циљ Дома здравља је да сваки становник општине Крагујевац без обзира да ли живи у  граду или на сеоском подручју добије адеквану здравствену услугу, тако да ће се прегледи на сесоском подручју организовати и у наредном периоду.
Кликните за увећање
Cela vest
Реализована предавања у Предшколским установама у Крагујевцу
Током фебруара и марта 2023. године патронажне сестре су у сарадњи са Предшколским установама "Нада Наумовић" и "Ђурђевдан" одржале укупно 19 предавања за 318 предшколаца на тему "Брига о телу".

Предавањима су обухваћене групе предшколаца које похађају четворочасовни припремни предшколски програм.
Предавањима је указано групно и индивидуално на значај личне хигијене,хигијене тела и руку,хигијене исхране,хигијене сна и одмора и како неправилна хгијена може да доведе до разних болести ...

Циљ предавања је формирање позитивних ставова предшколаца о правилној личној хигијени,хигијени руку,хигијени исхране сна и одмора а у циљу правилног раста и развоја деце.

Предавања су реализовале патронажне сестре Наташа Милојевић,Славица Николић,Данијела Зорић и Виолета Аничић.Приказано 1 - 5 од 18 вести | Страна 1 од укупно 4

< Previous 1234 Next >
Arhiva 2022. godina
Arhiva 2021. godina
Arhiva 2020. godina
Arhiva 2019. godina
Arhiva 2018. godina
Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina
Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће