Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
08 - 18ч

Недељом
(дежурни објекти)
08 – 18ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
02.06.2023. - Селу у походе - Грошница
Последња акција ’’Селу у походе’’ за ову годину, Црвени крст Крагујевац организовао је за мештане Грошнице.

Партнери у реализацији ове акције били су Дом здравља Крагујевац, Институт за јавно здравље, Завод за заштиту радника Застава, Центар за социјални рад, Саобраћајна полиција, Ватрогасно спасилачка јединица.

Поред прегледа лекара опште праксе, сви заинтересовани грађани могли су да обаве комплетан очни преглед уз одређивање диоптрије, специјалистички преглед код оториноларинголога, али и да код интернисте ураде ултразвучни преглед абдомена. За најмлађе је организовано предавње на тему безбедности у саобраћају.

Кликните за увећање
Cela vest
31.05.2023. - Светски дан без дуванског дима
Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана.
Кампања има за циљ да различите циљне групе упозори на здравствене и друге ризике који се повезују са употребом дувана и подстакне доносиоце одлука да усвоје делотворне мере, засноване на доказима, којима се смањује употреба дувана и изложеност дувану.
Тема овогодишње глобалне кампање Светског дана без дувана 2023. године је „Гајимо храну, а не дуван”.
У промотивним активностима које су одржане на затвореним базенима у организацији Института за јавно здравље, поред Дома здравља Крагујевац учествовали су и Црвени крст, Апотекарска установа и Завод за заштиту радника Застава.
Била је ово прилика за још једну контролу здравствених параметара – мерили смо крвни притисак и шећер у крви, одређивали никотинску зависност, делили промотивни материјал, спроводили здравствено васпитни рад. Самој манифестацији предходила је конференција за медије на којој су најављене активности, а конференцији испред Дома здравља Крагујевац присуствовала је др Славица Букумира.Кликните за увећање
Cela vest
26.05.2023. Свечана академија поводом Међународног дана медицинских сестара и техничара
Међународни дан медицинских сестара обележен је 26.05.2023. свечаном академијом Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије, у организацији  Удружења здравствених радника Крагујевца.

На академији су уручена и признања “Крагуји“, као највиша признања која се могу добити у једној струковној организацији. 
Највиша признања „Крагуј“ за изузетан допринос и активност у професионалној асоцијацији из Дома здравља Крагујевац добиле су медицинске сестре Милана Јовичић - општа медицина,  Надежда Бубања и Ивана Павловић Илић, служба педијатрије,  Биљана Ђурђевић, Соња Јоргаћијевић и Данијела Станковић из службе кућног лечења.

За успешну сарадњу и изузетан допринос у раду Удружења здравствених радника Крагујевац, захвалница је уручена и Дому здравља Крагујевац.Кликните за увећање
Cela vest
"Дан Отворених врата“ у Здравственој амбуланти број 2
У недељу 28. маја од 10.00 до 16.00 часова одржава се акција "Дан отворених врата" у Здравственој амбуланти број 2 у Палилулама.
Сви заинтересовани суграђани и они без здравственог осигурања, могу се јавити на преглед и одрадити опште превентивне прегледе, као и ултразвучне прегледе абдомена.Кликните за увећање
Cela vest
Психолошка подршка студентима
У Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, у присуству представника Ректорског колегијума, професора Основних академских студија Психологија и представника Дома здравља Крагујевац, 23. маја 2023. године потписан је Уговор о пословно-техничкој сарадњи између Универзитета у Крагујевцу и Дома здравља Крагујевац.
Присутнима се као домаћин први обратио ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и истакао да је превенција здравља код студената изузетно значајан фактор, будући да су студенти често изложени различитим животним изазовима, који могу знатно утицати на њихово физичко и ментално здравље. Директор Дома здравља Крагујевац др Василије Антић истакао је да је ментално здравље подједнако важно као и физичко здравље и да благовремена превенција подразумева подизање свести о важности менталног здравља, са циљем да се млади лакше суоче са свакодневним животним изазовима.

У оквиру уговорене сарадње, зарад психолошке подршке студентима Универзитета у Крагујевцу Дом здравља Крагујевац обезбедиђен је посебан СОС број, а услугу подршке пружаће у оквиру стручне праксе студенти основних и мастер академских студија на студијском програму Психологија.

СОС телефон за психолошку помоћ и подршку студентима биће доступан понедељком, средом и петком од 17 до 19 часова, а позив на број 0800 007 005 је потпуно бесплатан.

Поред посебне телефонске линије, Дом здравља Крагујевац обезбедиће и просторне услове за пружање наведене услуге психолошке и менторске подршке студентима Универзитета у Крагујевцу као и бесплатне периодичне систематске прегледе за студенте Универзитета у Крагујевцу.Приказано 1 - 5 од 47 вести | Страна 1 од укупно 10

< Previous 12345678910 Next >
Arhiva 2022. godina
Arhiva 2021. godina
Arhiva 2020. godina
Arhiva 2019. godina
Arhiva 2018. godina
Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina
Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће