Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
08 - 18ч

Недељом
(дежурни објекти)
08 – 18ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
Одржана акција превентивних пулмолошких и физијатриских прегледа
Акција превентивних прегледа покренутa од Министарства здравља одржана је 26. маја од 08 до 17 часова.

Прегледи су подразумевали преглед лекара опште медицине (мерење крвног притиска), преглед лекара пулмолога, при чему се радио  РТГ плућа (за суграђане старије од 50 година и пушачким стажом преко 30 година) и лабораторијске анализе, узимање узорка крви за:- крвну слику, хормоне штитасте жлезде (Т3,Т4,TSH), PSA ( тумор маркер за простату). Укупно је прегледано 349 пацијената, од тога је 123 упућено на додатну дијагностику.

Такође, превентивни прегледи за децу предшколског и школског узраста обухватали су преглед специјалисте педијатрије и физијатра ( преглед кичменог стуба , стопала и целокупног локомоторног система). Укупно је прегледано 53 деце, од тога 23 је упућено на додатну дијагностику.

Акцију у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу спроводи Министарство здравља, а велики одзив наших суграђана говори о значају оваквих акција.

 Кликните за увећање
Cela vest
Aкција превентивних прегледа у недељу 26. маја
У недељу 26.05.2024 године у периоду од 08.00 до 17.00 часова Дом здравља Крагујевац организује превентивне прегледе у сарадњи са Министарством здравља за децу и одрасло становништво.

Превентивни прегледи ће се обављати у просторијама Специјалистичке службе Дома здравља ( АТД ), ул. Змај Јовина бр.2 и обухватају:

- Преглед лекара опште медицине (мерење крвног притиска)
- Преглед лекара пулмолога
- РТГ плућа (за суграђане старије од 50 година и пушачким стажом преко 30 година)
- Узимање узорка крви за:- крвну слику,
- хормоне штитасте жлезде ( Т3,Т4,TSH),
- PSA ( тумор маркер за простату)


Превентивни прегледи за децу предшколског и школског узраста обухватају преглед специјалисте физијатра ( преглед кичменог стуба , стопала и целокупног локомоторног система).

Превентивни прегледи деце ће се обављати у просторијама централног објекта Службе за здравствену заштиту предшколске деце ( улаз за превентивни рад), ул. Змај Јовина бб. у кругу Универзитетског клиничког центра.

Суграђани се могу јавити на преглед без заказивања као и суграђани без здравственог осигурања.Кликните за увећање
Cela vest
Одржана акција ултразвучних прегледа штитасте жлезде
Дом здравља Крагујевац у сарадњи са организацијом за подршку жена "Хероине" и под покровитељством Министарства здравља спровео је акцију бесплатних ултразвучних прегледа штитасте жлезде  у покретној ординацији. Крагујевац је један од десет градова где се спроводи овај пројекат.
 
Акција је одржана 22. и 23. маја 2024.године у Пешачкој зони код Крста, а циљ овог пројекта је да се обухвати што већи број особа широм Србије који ће бесплатно обавити дијагностички преглед штитасте жлезде. 

У дводневној акцији лекари Дома здравља Крагујевац обавили су 258 ултразвучних прегледа штитасте жлезде, а код 122 особе налаз је био позитиван и оне су упућене на даљу дијагностику.

Велики одзив наших суграђана на ултразвучне прегледе показује значај оваквих акција које ће се у убудуће спроводити.Кликните за увећање
Cela vest
Одржана акција превентивних прегледа
Акција превентивних прегледа покренутa од Министарства здравља одржана је 19. маја од 08 до 17 часова.

Прегледи су подразумевали преглед лекара специјалисте опште медицине и лекара интернисте у циљу одређивања фактора ризика за развој кардиоваскуларних болести. Заинтеровани суграђани могли су да ураде ЕКГ, мерење крвног притиска, ултразвучни преглед абдомена и да провере нивоа шећера у крви и комплетну крвну слику. Укупно је прегледано 192 пацијената

Акцију у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу спроводи Министарство здравља.

Све превентивне акције имају за циљ да подсете наше грађане на значај превенције и очувања здравља.Кликните за увећање
Cela vest
Акција „Селу у походе“ - Кутлово
Акција „Селу у походе“ је реализована 17. маја у Кутлову.

Сви заинтересовани мештани могли су да се бесплатно прегледају и добију свете из више области у складу са њиховим потребама и интересовањима.

Акција је спроведена у организацији Црвеног крста Крагујевац са партнерима.

Мештани Кутлова могли су на једном месту да добију здравствене савете, обаве преглед лекара опште медицине, преглед интернисте, да провере крвни притисак, ниво шећера у крви и добију здравствене савете.

Циљ акције је да се укаже пажња и помогне мештанима удаљених сеоских средина, да обаве прегледе без заказивања и доласка у град.Приказано 1 - 5 од 59 вести | Страна 1 од укупно 12
Arhiva 2023. godina
Arhiva 2022. godina
Arhiva 2021. godina
Arhiva 2020. godina
Arhiva 2019. godina
Arhiva 2018. godina
Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina
Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће