Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
08 - 18ч

Недељом
(дежурни објекти)
08 – 18ч

Радно време по службама

Служба кућног лечења и здравствене неге

Служба кућног лечења и здравствене неге

Служба кућног лечења у Дому здравља Крагујевац постоји од августа 2000. године. Ради ефикаснијег пружања услуга пацијентима, организована је у три пункта, који се налазе у огранку Бресница и у Здравственој амбуланти бр.2.

Начелник: др Радмила Обрадовић
Главни техничар: Наташа Мијовић
Надзорна сестра: Гордана Димитријевић

Контакт телефони:
034/ 323-140 (Здравствена амбуланта бр.2)
034/ 501-151 (Огранак Бресница)

Све неопходне информације могу се добити позивом на један од ових телефона.

Служба кућног лечења пружа лекарске преледе на терену непокретним и полупокретним пацијентима, онколошким пацијентима и пацијентима који су отпуштени са болничког лечења. Неопходан је упут од стране изабраног лекара који се може предати Служби кућног лечења у било ком од наведених пунктова, сваког радног дана од 07- 20 часова.

Током свог досадашњег рада, Служба кућног лечења успешно је реализовала Пројекат "Заштита старих лица града Крагујевца" у оквиру Интегрисане кућне неге, која је организациони део Службе кућног лечења. Овај Пројекат је реализован захваљујући подршци локалне самоуправе, Центра за социјални рад "Солидарност" и италијанске невладине организације "Progetto Svilluppo". Крајем 2007. године реализован је и други део пројекта - "Помоћ и подршка старима у руралном делу", у сарадњи са невладином организацијом "InterSOS".

У склопу континуитране медицинске едукације (КМЕ) лекари и медицински техничари Службе кућног лечења едуковани су за терапију бола и дијагностику и терапију геријатријских болесника.

За наредни период планирана је реализација пројекта палијативног збрињавања тешких онколошких пацијената.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће