Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

30. јануар - Конференција за медије поводом Националног дана без дуванског дима

Актуелности » 30. јануар - Конференција за медије поводом Националног дана без дуванског дима

У Србији се већ дуже од 20 година сваког 31.јануара обележава Национални дан без дувана. Активности у оквиру обележавања Националног дана без дувана упозоравају јавност на штетне ефекте употребе дувана као и излагања дуванском диму.
Тим поводом у Свечаном салону Скупштине града организована је конференција за медије, на којој је испред Дома здравља Крагујевац присуствовала Прим. др Наташа Николић.
Ове године, Национални дан без дувана се обележава под слоганом „Заштитимо се од дувана” и посебно наглашава вишеструке последице по здравље људи и околине.
У Србији тренутно има око 2,5 милиона пушача, а Светска здравствена организација процењује да ће више од 800.000 садашњих пушача превремено умрети уколико се не примене снажније мере контроле дувана. Истраживање указује и да је 37 одсто ученика бар једном пробало цигарете, а 43 одсто неки дувански производ. Девет одсто младих пуши наргиле, а шест одсто користи електронску цигарету. Према подацима које је објавио Батут сваки десети ученик у Србији, старости од 13 до 15 година пуши цигарете.
Дом здравља Крагујевац током целе године организује бројне превентивне активности које се односе на факторе ризика, активности против употребе дувана као великог фактора ризика за многе болести. Делује се кроз индивидуални здравствено – васпитни рад, кроз рад у малим и великим групама, и такав приступ има одређеног ефекта, али још увек недовољно што указује на потребу мултисекторске сарадње у циљу заштите здравља.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће