Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Саветовалиште за младе

Саветовалиште за младе ради у превентивном делу службе за здравствену заштиту школске деце.  Почетак рада датира од 2002.године. Саветовалиштем руководи кординатор др Mирјана Илић.

Рад подразумева континуирану едукацију младих, како у саветовалишту тако и на терену (основне и средње школе) где се одржавају трибине и предавања везана за одређене популационе групе, уз сарадњу са Министарством просвете и локалном самоуправом.

Саветовалиште за младе се бави :
- очувањем репродуктивног здравља младих кроз индивидуални и групни здравствено васпитни рад
- превенцијом болести зависности
- превенцијом насиља у заједници и породици
- пружањем подршке младима у вези проблема адолесценције и одрастања

У рад Саветовалишта за младе су укључени стручни, едуковани педијатри, психолог и гинеколог, едуковане медицинске сестре , вршњачки едукатори.
Индивидуално саветовање је доступно младима сваког радног дана (понедељак-петак) од 12.00 до 14.00 часова, а групни здравствено васпитни рад, по типу семинара/радионица се организује сваке суботе, захваљујући позивању младих и сарадњи са свим образовним установама у граду.
Саветовалиште за младе организује предавања, трибине, здравствено промотивне акције у заједници у сарадњи са образовним установама, ђачким парламентима, ИЗЈЗ Крагујевац и осталим саветовалиштима Дома здравља.

У рад Саветовалишта за младе укључен је психолог Александра Јоксић. Разговори са психологом одвијају се у изузетно пријатном и посебно издвојеном простору.
Гинеколог у Саветовалишту за младе, обавља поред индивидуалног и групно здравствено васпитног рада и превентивно - куративни рад са адолесцентима у ординацији јувенилне гинекологије која је у оквиру Саветовалишта. Овај рад обухвата давање савета о контрацепцији и полно преносивим болестима, гинеколошки преглед, УЗ преглед, постављање дијагнозе и додатну лабораторијску дијагностику.

Превенција болести зависности се одвија захваљујући посебно едукованом кадру, педијатру са специјализацијом психодинамске психоанализе деце и младих др Зденки Караклајић, члану Градског савета за безбедност, изузетно ангажованој у овој области.

Презентација рада саветовалишта за младе

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће