Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Психолошка подршка студентима

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2023 » Психолошка подршка студентима

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, у присуству представника Ректорског колегијума, професора Основних академских студија Психологија и представника Дома здравља Крагујевац, 23. маја 2023. године потписан је Уговор о пословно-техничкој сарадњи између Универзитета у Крагујевцу и Дома здравља Крагујевац.
Присутнима се као домаћин први обратио ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и истакао да је превенција здравља код студената изузетно значајан фактор, будући да су студенти често изложени различитим животним изазовима, који могу знатно утицати на њихово физичко и ментално здравље. Директор Дома здравља Крагујевац др Василије Антић истакао је да је ментално здравље подједнако важно као и физичко здравље и да благовремена превенција подразумева подизање свести о важности менталног здравља, са циљем да се млади лакше суоче са свакодневним животним изазовима.

У оквиру уговорене сарадње, зарад психолошке подршке студентима Универзитета у Крагујевцу Дом здравља Крагујевац обезбедиђен је посебан СОС број, а услугу подршке пружаће у оквиру стручне праксе студенти основних и мастер академских студија на студијском програму Психологија.

СОС телефон за психолошку помоћ и подршку студентима биће доступан понедељком, средом и петком од 17 до 19 часова, а позив на број 0800 007 005 је потпуно бесплатан.

Поред посебне телефонске линије, Дом здравља Крагујевац обезбедиће и просторне услове за пружање наведене услуге психолошке и менторске подршке студентима Универзитета у Крагујевцу као и бесплатне периодичне систематске прегледе за студенте Универзитета у Крагујевцу.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће