Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Европска недеља превенције рака грлића материце

Актуелности » Европска недеља превенције рака грлића материце

Европска недеља превенције рака грлића материце обележава се ове године од 21.јануара до 27.јануара у циљу подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције. Овом недељом преноси се порука о значају доступних мера превенције, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце. Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити и излечити.
„РАНО ОТКРИВАЊЕ МОЖЕ СПРЕЧИТИ РАК ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ” је слоган којим још једном апелујемо на наше сестре, мајке, ћерке, пријатељице да у Европској недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу, и да у току године одвоје дан када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.
Дом здравља Крагујевац организовао је посете запослених у Предшколској установи „Нада Наумовић“ и то у обдаништима „Полетарац“, „Лептирић“ и „Аутић“.
Са запосленима индивидуалне и групне разговоре о значају редовних гинеколошких прегледа, обавила је вмс Љиљана Диздаревић, а приказана је и здравствена изложба посвећена превенцији карцинома грлића материце. Такође, запослени су имали прилику да измере капиларну вредност шећера у крви, ураде антропометриска мерења и добију флајере и зелене машнице као симбол превенције карцинома грлића материце. Са запосленима о здравим стиловима живота, са акцентом на значај правилне исхране разговоре је водила Сандра Карановић, нутрициониста Дома здравља Крагујевац.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће