Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Национални акциони план за спровођење Стратегије за родну равноправност

Актуелности » Национални акциони план за спровођење Стратегије за родну равноправност

На трећем  консултативном састанаку, представљен је Нацрт новог Националног акционог плана спровођења Стратегије за родну равноправност у 2019/2020. години, а у циљу пружања подршке Влади Републике Србије, у ефикаснијој примени европског законодавства. Финансијску подршку изради оваквог нацрта дала је Европска унија. Координационо тело за родну равноправност припрема нови Национални акциони план спровођења Националне стратегије за родну равноправност, за период од 2019. до 2020. године. Подршку овом процесу пружа агенција УН за родну равноправност и оснаживање жена, а у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“.

Један од циљева овог пројекта је пружање подршке Влади Републике Србије у ефикасној примени законодавства Европске уније о родној равноправности и Националне стратегије за родну равноправност за период од 2016. до 2020. године. Израда квалитетне Националне стратегије за родну равноправност, подразумева учешће државних органа и институција, независних и регулаторних тела, академске заједнице, савета националних мањина као и организација цивилног друштва.

Главни стратешки циљеви, из националне стратегије, прибижени су локалним заједницама, и усвојене све препоруке које су везане за превенцију дискриминације. Свеобухватном анализом и евалуацијом претходног акционог плана, испоставило се да је, урађено много, за последње три године, на спречавању насиља у породици.

У наредном периоду, треба радити на економском оснаживању жена. Коначан нацрт Националног акционог плана, који се односи на ову и наредну годину, требало би да буде завршен до краја марта. Тада ће Координационо тело за родну равноправност моћи да га предложи Влади на усвајање.

Састанку је присуствовала помоћница директора за медицинску делатност Дома здравља Крагујевац, др Нада Миловановић,  чланица Комисије за родну равноправност града Крагујевца и чланица радног тима за израду Локалног акционог плана за родну равноправност.

 

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће