Током претходна три дана успешно је реализована едукација запослених у предшколским установама „Петар Пан“. Обука је спроведена у четири објекта на три локације – у комплексу погона Милановић и у објектима на локацији код Звезде. Едукацији је присуствовало око 80 запослених, укључујући васпитаче и кухињско особље.
Едукацију је одржала нутрициониста Дома здравља Крагујевац, Сандра Карановић Угричина, која је на стручан и приступачан начин пренела важне информације и практична знања везана за исхрану деце и поступање у кухињи.
Тема едукације била је формирање јеловника у складу са важећим законима и нормативима, а посебан акценат стављен је на проблематику нутритивних алергија које су све присутније код деце предшколског узраста. Учесници су имали прилику да стекну нова знања о правилној исхрани, нутритивним вредностима оброка, као и о процедурама које је неопходно поштовати како би се обезбедила безбедна припрема хране.
Кухињско особље упознато је са важним хигијенским стандардима и процедурама које се односе на превенцију инфекција, правилно руковање намирницама, транспорт и чување узорака припремљене хране.
С обзиром на то да кухиња предшколске установе „Петар Пан“ свакодневно припрема оброке за више од 700 малишана, од којих чак 40 има дијагностиковане нутритивне алергије, нова знања и размењене информације биће од велике користи у даљем раду.
Установа наставља да улаже у едукацију свог кадра, са циљем да деца добију најквалитетнију негу и исхрану у безбедном и подржавајућем окружењу.