Поводом обележавања месеца правилне исхране, Дом здравља Крагујевац у просторијама Превентивног центра оргнизовао је здрав доручак за своје запослене и присутне пацијенте. Циљ је скретање пажње на чињеницу да правилна и здрава исхрана представља један од најзначајнијих ресурса за очување и унапређење здравља. Савет за правилну исхрану би подразумевао следеће: редовни оброци, правилан избор врсте намирница и начин њихове припреме. Уместо белог хлеба и пецива, предност треба дати хлебу од интегралног зрна житарица. Препорука је и да се користи сезонско воће и поврће, што разноврсније то боље. Када су у питању месо, риба и производи, треба избегавати изнутрице и сухомеснате производе, а предност дати риби, као и белом пилећем или ћурећем месу. Довољан унос течности је такође важан, пре свега воде и биљних чајева. Начин исхране зависи од узраста, пола, здравственог стања, врсте посла којим се особа бави, физичке активности у току дана, те се и ови општи принципи прилагођавају индивидуалним потребама.