Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Пројекат „Отвори плави круг“

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2023 » Пројекат „Отвори плави круг“

У четвртак 14. септембра у спортском центру „Искра“  свечано је отворен пројект „Отвори плави круг” у Крагујевцу и
бесплатна школа нордијског ходања за особе са дијабетесом.

Бесплатна двомесечна школа нордијског ходања, у оквиру пројекта „Отвори плави круг“,спроводи се у сарадњи са Друштвом за  борбу против шећерне болести Крагујевац и уз подршку Дома здравља Крагујевац и Института за јавно здравље.

Школа је намењена првенствено особама са дијабетесом и онима који су у ризику од ове болести, као и гојазнима, а тренинге ће водити успешна крагујевачка спортисткиња Снежана Ђурић.

После покретања у Београду 2020. године, пројекат „Отвори плави круг“ проширен је на Чачак и Ниш, где су организоване бесплатне планинарске шетње, као и Суботицу, у којој је реализована бесплатна двомесечна школа за нордијско ходање.  У сарадњи са  Друштвом за борбу против шећерне болести Крагујевац пројекат се сада преноси у Крагујевац. Корисници ће током двомесечних шетњи бити у прилици да се друже и троше своје калорије, и на тај начин унапредиће своје здравствено стање.

Испред Дома здравља Крагујевац манифестацији су присуствовали директор др Василије Антић и помоћница директора др Слађана Бошковић.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће