Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Програм Подстицајно родитељство кроз игру

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2022 » Програм Подстицајно родитељство кроз игру

Министарство за бригу о породици и демографију је организовало Свечану церемонију покретања друге фазе Програма Подстицајно родитељство кроз игру, који спороводе Влада Реплублике Србије у партнерству са УНИЦЕФ-ом, уз подршку ЛЕГО Фондације.

Свечани скуп је одржан у Палати Србија, а у уводном обраћању говорили су Радомир Ратко Дмитровић, Министар за бригу о породици и демографију, Дејана Костадинова, директорка УНИЦЕФа у Србији, проф. др Дарија Кисић, министарка за рад запошљавање и борачка питања, доц. др Предраг Саздановић, државни секретар Министарства здравља, Чедомир Ракић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе и Проф. др Славица Ђукић Дејановић, специјална саветница председнице Владе Републике Србије.

Испред Града Крагујевца Николи Рибарићу, начелнику Градске управе за друштвене делатности, овом приликом уручена је плакета као вид захвалности за успечно спровођење пилот пројекта,  коју је доделила Проф. др Славица Ђукић Дејановић, специјална саветница председнице Владе Републике Србије.

На свечаном скупу  присуствовала Прим. др Славица Лончар, заменик директора Дома здравља Крагујевац, који је актер у Пројекту ,,Подршка Јединицама локалне самоуправе за ширење добрих политика у пракси подршке родитељству и развоју деце’’ у Крагујевцу као једној од пилот локација.

Овом приликом су потписани и меморандуми о сарадњи са нових 29 локалних самоуправа које ће кроз овај Програм бити оснажене за подршку родитељству и раном развоју.

Другог дана скупа, у Хотелу Crownе Plaza одржан је целодневни радни састанак планирања даљих програмских активности са представницима локалних самоуправа, локалним координаторима Програма и представницима три поменута система подршке како из досадашњих пилот локација, тако и из локација које се у овој фази придружују Програму. Састанку је, испред Дома здравља Крагујевац, присуствовала др Славица Букумира, члан радног тела за Пројекат подршке подстицајном родитељству и развоју деце за Град Крагујевац.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће