Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
08 - 18ч

Недељом
(дежурни објекти)
08 – 18ч

Радно време по службама

Саветовалиште за студенте

Почетком децембра у оквиру Одељења за здравствену заштиту студената почело је са радом Интернет саветовалиште за студенте.

Циљ је да се корисницима – студентима, пружи помоћ у решавању здравствених проблема и недоумица с којима се често сусрећу. Бројна истраживања су показала да је интернет постао саставни део живота младих и да они често траже одговоре на своја питања у вези здравља управо на интернету. Студенти су доста оптерећени академским обавезама и велики број њих нема времена да дође у здравствену установу увек кад за тим има потребу. Због тога смо се одлучили да пружимо прилику студентима да на овај начин потраже помоћ од стручњака – својих изабраних лекара.

Интернет саветовалиште нуди непосредну помоћ, без потребе за давањем личних података или претходне административне процедуре која је потребна у здравственим установама (здравствена књижица, отварање картона….). Процедура је једноставна, потребно је само послати е-маил, а изабрани лекари из Службе за здравствену заштиту студената ће у сарадњи са консултантима -лекарима специјалистима или студентима волонтерима одговорити у року од 48-72 сата на постављено питање.

Сва питања и одговори ће такође бити објављени на wеб сите-у Дома здравља Крагујевац – Одељење за здравствену заштиту студената, уз претходну сагласност особе која је поставила то питање, из два разлога: млади људи који немају довољно храбрости да нас контактирају ће моћи да прочитају питања и одговоре и да евентуално у њима пронађу решење за свој проблем. Са друге стране ово ће деловати мотивишуће и охрабрујуће на све младе људе који ће у будућности посетити наш сајт и увидети да није срамота имати проблем и потражити стручну помоћ када је то потребно.

Такође, на нашој страници млади ће моћи да прочитају и стручне чланке у вези фактора ризика и ризичних понашања који нарушавају здравље, најчешћим обољењима и здравственим проблемима са којима се студенти срећу, као и информације у вези здравствено промотивних активности које организује Служба за здравствену заштиту студената у сарадњи са другим здравственим установама и студентским организацијама.


verification code

 

Кликните за увећање
26. јун 2019. - Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама



Кликните за увећање
7. април 2017 – Светски дан Здравља – “Депресија – Хајде да Разговарамо”
Сваке године обележава се 7. април, Светски дан здравља, као један од значајних датума из Календара јавног здравља. Ове године Светски дан здравља посвећен је депресији и обележава се под слоганом „Депресија – хајде да разговарамо”.



Кликните за увећање
ИНФЛУЕНЦА (ГРИП)
Инфлуенца односно грип је акутно вирусно обољење респираторног тракта (горњих и/или доњих респираторних путева), проузроковано инфлуенца вирусом, обично типом А или Б.



Кликните за увећање
Синдром полицистичних јајника (ПЦОC)
Синдром полицистичних јајника(ПЦОС = енгл. полицyстиц оварy сyндроме) је скуп симптома који карактеришу јајници (повећани или нормалне величине) с бројним фоликуларним (воденим) цистама, поремећаји менструалног циклуса (продужени циклуси или потпуно изостали циклуси), појачана длакавост, гојазност, акне, поремећена толеранција глукозе, смањена отпорност циљних органа на инсулин (инсулинска резистенција).



Кликните за увећање
УСМЕРИ ОЧИ КА ДИЈАБЕТЕСУ
Светски дан борбе против дијабетеса обележава се сваке године 14. новембра



Приказано 1 - 5 од 10 вести | Страна 1 од укупно 2

< Previous 12 Next >

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће