Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Стратегија здравствене заштите 2017 – 2020

Стратегија здравствене заштите 2017 – 2020

У оквиру увида у Стратегију здравствене заштите града Крагујевца за период 2017- 2020. године, 09.10.2017. организована је јавна расправа за представнике здравствених установа, организација, Клиничког центра и цивилног сектора. Испред Дома здравља Крагујевац расправи су присуствовале др Нада Миловановић помоћник директора за медицинске делатности, вмс Наташа Милојевић главна сестра Дома здравља и др Мирјана Илић начелник службе за здравствену заштиту школске деце.
Реч је о докумету који представља пажљиво планиране кораке и улагања који су потребни да би се оснажио и унапредио систем примарне здравствене заштите који представља темељ целокупног здравственог система. Стратешки документ за период 2017 - 2020 резултат је интегративног приступа и међусекторке сарадње, партиципаторног деловања свих актера и партнера који систем здравстене заштите чине целовитим. Приоритете су дале све институције и организације које су учествовале у у изради документа.
По речима др Гордане Дамњановић члана Градског већа за здравство и социјалну заштиту Стратегија здравствене заштите је плански документ који даје пуну подршку систематском развоју здравствене заштите и јачању капацитета како пружаоцу услуга тако и пацијентима, водећи рачуна о посебно осетљивим категотријама становништва. Други битан аспект је партиципативни приступ и подршка Регионалне агенције у изради овог документа. Крајњи резултат Стратегије су мерљиви, оптимални објективни циљеви а најважнији задатак пред доносиоцима ових одлука биле су процене о приоритетитима, Један од приоритета је систематско јачање капацитета, формирање секундарног нивоа здравствене заштите. Према њеним речима посебна пажња посвећена је популационо осетљивим групама, инфраструктурним капацитетима и кадровским потенцијалима са посебним освртом на популациону и демографску политику. Оно што Стратегија носи као новину је психијатрија у заједници и то је у складу са националним стратешким документима и као такав документ представља одговоран задатак у наредне четири године.
Неки од стратешких циљева током ове године су започети или већ реализовани, а један од таквих циљева је Центар за вантелесну оплодњу који је у овој години реализован. Поред тога на јавној расправи као један од приоритета утврђених анализом здравственог стања становништва Института за јавно здравље издвојено је питање младих и деце.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће