Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Светски дан борбе против дијабетеса - 14. новембар 2022.

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2022 » Светски дан борбе против дијабетеса - 14. новембар 2022.

Светски дан борбе против дијабетеса представља највећу светску кампању у борби против ове болести са циљем подизања свести јавности у вези значајног јавно здравственог проблема. Дијабетес се данас убраја међу најчешћа обољења у свету, а то се објашњава модерним стилом живота и повећањем спољашњих узрочних фактора међу којима најзначајније место имају гојазност и одсуство физичке активности.
Светски дан борбе против дијабетеса обележава се сваке године 14. новембра са циљем да се скрене пажња и интерењсовање јавности на могућност примарне превенције ове болести, као и на сложеност њених здравствених и социјалних последица.
Светски дан борбе против дијабетеса  Дом здравља Крагујевац обележио је акцијом у Градској тржници на Аеродрому, у сарадњи са Институтом за јавно здравље, Заводом за заштиту радника и  Удружењем за борбу против шећерне болести.
На штанду Дома здравља грађани су могли бесплатно да измере ниво шећера у крви и да се посаветују  о степенима ризика, здравим навикама и физичким активностима. Правилна исхрана, дозирана и континуирана физичка активност, контрола стреса, живот без дуванског дима и познавање историје болести у породици представљају основе предуслове превенције ове болести.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће