Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Светски дан менталног здравља – 10. октобар 2024.

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2024 » Светски дан менталног здравља – 10. октобар 2024.

Овогодишња кампања поводом обележавања Светског дана менталног здравља  организује се на иницијативу Светске федерације за ментално здравље, организације Уједињени за глобално здравље и Светске здравствене организације у партнерству са министарствима здравља и организацијама цивилног друштва широм света. Ове годинеСветски дан менталног здравља, обележава се под слоганом: „Промоција менталног здравља на радном месту“.

Светска здравствена организација поводом обележавања Светског дана менталног здравља истиче колико је важна превенција менталних поремећаја и очување менталног здравља на радном месту. Безбедно и здраво радно окружење може деловати као заштитни фактор за ментално здравље. Неповољни услови рада утичу на ментално здравље, укупан квалитет живота и продуктивност на послу.

Поводом обележавања Светског дана менталног здравља, Дом здравља Крагујевац организовао је низ активности, а Саветовалиште за ментално здравље Дома здравља Крагујевац организује трибину просторијама СКЦ-а Крагујевац 10.октобра, са почетком у 16.30 часова, на тему „Зашто се (не) мењамо". Наредних дана организоваће се низ активности и предавања за све категорије становништва у оквиру Фестивала менталног здравља који се други пут организује у Крагујевцу.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће