Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Светски дан менталног здравља

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2021 » Светски дан менталног здравља

Фокус овогодишњег обележавања Светског дана менталног здравља у Крагујевцу биле су особе које су прележале Ковид 19 и након тога имају неку од менталних сметњи. Саветовалиште за ментално здравље Дома здравља Крагујевац и Удружење особа са менталним здрављем Луна у сарадњи са Црвеним крстом,  организовали су акцију током које су заинтересовани суграђани могли да обаве разговоре са стручњацима из те области.
 У складу са протоколом Светске задравствене организације Дом здравља Крагујевац покреће први у Србији лечење менталних проблема код суграђана који су прележали Ковид -19. То су углавном депресија, анксиозност, нервоза, страх од смрти, проблем са спавањем и заборавност. Ментални проблеми су веома тешки и наша подршка ће омогућити пацијентима да постану поново радно активни, срећни и задовољни.
За све који након прележаног Ковид – 19 имају неке последице у менталном функционисању, на услузи ће им бити постковид саветовалиште у просторијама садашњег саветовалишта сваке прве и треће среде у месецу, а ако буде потребе, биће и додатних термина.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће