Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Светски дан здравља 2021 - .„Да градимо здравији свет”.

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2021 » Светски дан здравља 2021 - .„Да градимо здравији свет”.

Светска здравствена организација сваке године 7. априла обележава Светски дан здравља, ове године под слоганом „Да градимо здравији свет”.

Циљ кампање је подстицање активности које треба да омогуће једнаке услове живота и рада и доступност здравствене заштите за све људе без обзира на пол, расну или верску припадност, социјално или економско стање или политичко уверење. Светска здравствена организација истиче да су у основи унапређења здравља превенција фактора ризика и здрави животни стилови. Истовремено указује на значај финансијски одрживих здравствених система који пружају услуге у складу са потребама корисника и који су доступни и приступачни свима.

Пандемија болести COVID 19 је додатно нагласила неједнакости у здрављу, истовремено продубљујући већ постојећи друштвено-економски јаз међу земљама широм света. Пандемија је у први план ставила значај доступности и приступачности здравствених услуга и тешкоће у њиховом остваривању са којима се суочавају многи широм света.

Република Србија је међу првим земљама у Европи и свету у којима је отпочела вакцинација против COVID 19, а број вакцинисаних са обе дозе вакцине сваким даном је све већи. Посебни напори улажу се и у вакцинацију осетљивих група становништва.

Поводом обележавања Светског дана здравља запослени Дома здравља Крагујевац организовали су уличну акцију дељења флајера са информацијама о значају вакцинације у очувању здравља и том приликом позивали становништво да се вакцинише и подсећали суграђане да све док се не вакцинише довољан број људи – нема колективног имунитета.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће