Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Затворен пројекат „Отвори плави круг”

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2023 » Затворен пројекат „Отвори плави круг”

У уторак 14. новембра у спортском центру „Искра“  свечано је затворен пројекат „Отвори плави круг” у Крагујевцу и бесплатна школа нордијског ходања за особе са дијабетесом.
Бесплатна двомесечна школа нордијског ходања, у оквиру пројекта „Отвори плави круг“,спроведена је у сарадњи са Друштвом за  борбу против шећерне болести Крагујевац и уз подршку Дома здравља Крагујевац,  Института за јавно здравље, као и фармацеутске куће Новонордиск.

Школа је била намењена првенствено особама са дијабетесом и онима који су у ризику од ове болести, као и гојазнима, а тренинге је водила успешна крагујевачка спортисткиња Снежана Ђурић.

После покретања у Београду 2020. године, пројекат „Отвори плави круг“ проширен је на Чачак и Ниш, где су организоване бесплатне планинарске шетње, као и Суботицу, у којој је реализована бесплатна двомесечна школа за нордијско ходање.  У сарадњи са  Друштвом за борбу против шећерне болести пројекат је пренет у Крагујевац. Корисници су током двомесечних шетњи били у прилици да се друже и троше своје калорије, и на тај начин унапреде своје здравствено стање.

Испред Дома здравља Крагујевац манифестацији су присуствовали помоћница директора др Слађана Бошковић и здравствено промотивна екипа.Између осталих,као учесник манифестације Љиљана Диздаревић,ВМС Превентивног центра Дома здравља је добила захвалницу за пређених 650 километара коју је завршила на високом 8.месту у укупном пласману у Србији.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће