Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

“Живот без дувана – за бољу будућност нових генерација“

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2020 » “Живот без дувана – за бољу будућност нових генерација“

“Живот без дувана – за бољу будућност нових генерација“ слоган је овогодишњег  Националног дана без дуванског дима који се обележава 31. јануара, а у Крагујевцу ће тим поводм  бити организоване активности у вртићу “Наша радост” и “Делта парку”. 
Програм обележавања Националног дана без дуванског дима, 31. јануара, најављен је на конфренцији за медије у Свечаном салону Градске управе. Циљ обележавања је да се упозори јавност на штетне ефекте употребе дувана, као и излагања дуванском диму, нарочито по здравље деце и младих. Са скупа је поручено да је у Србији регистровано 2,8 милиона корисника цигарета, свака трећа жена, сваки други мушкарац и сваки трећи тинејџер.

У Градској управи су о штетности дувана говорили представници Института за јавно здравље, Дома здравља, Завода за здравствену заштиту радника, Завода за стоматологију, Црвеног крста, као и представници предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“. Ииспред Дома здравља Крагујевац говорила је др Весна Ранђеловић, начелница Службе за здравствену заштиту одраслих.

Из Института за јавно здравље поручили су да су први пут у сусрет Националном дану без дуванског дима још у октобру кренули са организацијом предавања по основним и средњим школама, а циљна група су ученици петог и седмог разреда. Додају и да ће са организацијом ових предавањима наставити до Светског дана без дувана који се обележава 31. маја.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће